Sport

Veslanje, kajak, kanu. Na Plivskom jezeru egzistira nekoliko sportova na vodi: kajak, kanu i veslanje. Tradicija ovih sportova povezana je sa izuzetnim kvalitetom ovog jezera, koje posjeduje tešku vodu, tj. vodu visoke specifične gustoće, usljed čega pruža izvanredne uslove za pripreme pred velika takmičenja, prvenstva, olimpijade, i sl.

Rafting i kajak. Rijeka Vrbas pruža velike mogučnosti za razvoj sporta, rekreacije i turizma. Ono što daje prednost Vrbasu u odnosu na druge rijeke (pogodne za rafting) u BiH je srednja godišnja temperatura vode od 10,60C (srednja ljetna oko 17 C) što uz rafting omogučava i ugodno kupanje (skakanje sa litica stijena, slobodno spuštanje). U saradnji sa rafting klubom Kanjon nudimo vam nezaboravan doživljaj rijeke Vrbas i njene okoline.

Planinarenje i alpinizam. Planinarenje na prostoru Jajca i okoline vam pruža nezaboravne utiske predjela kroz koje vode planinarske rute. U prilog tome idu neponovljive ambijentalne cjeline planina, kanjona, arheološka nalazišta, srednjovjekovni gradovi, pećine, izvori, šumski kompleksi, te vidikovci sa pogledom na okolne prirodne pejsaže Planinarski domovi, izletišta i seoski domaćini će omogučiti da se u prirodnom okruženju odmorite i probate domaće kulinarske specijalitete.

Planinski biciklizam. Konfiguracija terena, te prirodni pejsaži na ovom području pružaju jedinstvenu priliku da ujedno uživate u prirodi, osjetite adrenalin i isprobate svoje biciklističke sposobnosti.

Kanjoning. Rijeka Ugar pruža nevjerovatne mogučnosti za kanjoning. Kombinacija alpinizma, skakanja sa litica stijena, plivanja i
planinarenja će vas dovesti do vrhunca užitka. Pored Ugra, u okolini Jajca, ekstremno savladavanje kanjona se organizuje i na rijekama.

Ribolov. Pliva, Plivska jezera i Vrbas biseri Srednje Bosne i zasigurno cijelog Balkana…
Dodite i uvjerite se u ljepote ovih rijeka i jezera. U rijeci Plivi obitava 19 vrsta riba, dok u Vrbasu žive 22 vrste…

Skijanje. Ski centar Poljane nalazi se na živopisnim padinama planine Ranče. Zimska-turistička sezona, zavisno od snježnih uslova počinje, 15. decembra i traje
do 15. aprila.

Tenis. U okviru auto kampa nalaze se dva, savremeno uređena, teniska igrališta.