• hotel_stari_grad
Hotel “Stari grad”

Dobrodošli!

Smješten je u centru grada. Vanjski izgled hotela, bosanska kuća, u potpunom je skladu sa arhitektonskom jezgrom grada. Izvana nenametljiv i diskretan, iznutra nudi sve ono što jedan hotel treba da ponudi da bi bio najbolji.

Hotel posjeduje 3 jednokrevetne, 3 dvokrevetne, te 3 apartmana. Sobe su ukusno uređene, u što se možete sami uvjeriti a uređenjem se nastojala postići prisnost domaće atmosfere i odmak od bezličnosti koja obično odlikuje hotelski smještaj.Svaka soba je uređena tematski, detaljima koji evociraju jedan simbol Jajca. Možete se odlučiti za apartman u znaku Tita, u znaku džamije Esme sultanije ili za onaj u znaku vodopada.

Sobe pored ukusnog uređenja imaju sve što treba da budu funkcionalne: klima uređaj, kablovsku TV, mogućnost obavljanja međunarodnih poziva, mini bar… U hotelu imate mjenjačnicu. Nudimo Vam usluge masaže, tursku i finsku saunu…

Ali i pored svega rečenog, ono što je najvrijednije u hotelu nije u njemu, nego ispod njega! Naime, hotel leži na ruševinama hamama. Prilikom gradnje hotela, pronađeni su dijelovi turskog javnog kupatila uništenog u požaru prije više od 200 godina.Utvrđeno je da se radi o hamamu koji je u Jajcu napravio (ili prepravio) za svog vezirovanja u Bosni (1658-1659) Melek Ahmed paša, kako navodi Evlija Ćelebija u svom Putopisu iz 1660. god. Da bi se ostaci hamama zaštitili i izložili pogledu, došlo se na genijalnu ideju i restoran hotela ispod kojeg se kupatilo nalazi, dobio je stakleni pod! Dakle, možete istovremeno uživati u jelu i pogledu na hamam koji je zarad bolje vidljivosti dodatno osvijetljen.Restoran ima 40 mjesta i u njemu možete naručiti jela tradicionalne bosanske, ali i svjetskih kuhinja, a uz jelo ili bez njega, možete uživati i u velikom izboru kvalitetnih vina koje Vam nudi naša vinoteka.

Kliknite za mapu